tack

det är sommar
jag dricker fläder och krusbär
ska snart ut och plocka blommor att placera på det som förut var en plats för gräs-men nu nått ledsamt, men fint,
maten är snart klar, det luktar gott från grillen
jag ska först låta solen torka mitt blöta hår, och måla mina naglar på en filt i gräset
sen ska jag bege mej till umgänge och sommarnatt
sorger ska delas- men överglänsas av glädje och skratt
sedan röd solnedgång
för så är det- det goda måste bekämpa det sorgliga
man får väl bara tacka för att man fick ha det fina, för hellre sorgen när det fina tar slut- än att inte få uppleva det underbara

underbar.


06.16

vem ska nu komma och möta mej när jag kommer hem,
vem ska nu ligga i min säng och vänta på att bli gosad med,
vem ska sitta på stolen jämte i köket vid morgonfrukosten,
vem ska komma tassandes och undra vad som hänt när jag är upprörd,
vem ska bara finnas?
vem ska sitta där med stora ögon och titta på mej när jag pratar av mej (troligen undrandes vad jag pratar om)
hur kan jag se logiskt på detta, när han bara var 5 år?

hur kan solen skina idag.
hur fan kan solen skina en sån här dag?

image156

sixten- jag älskar och saknar dej.

spunk

chefen i huset bestämde sej för att klockan nio på kvällen börja en grundstädning i vår gemensamma garderob (aka: "där vi slänger allt vi inte vet var det ska vara- garderoben") 
det var ju väldigt bra- det behövdes städas. projekt: röjning! förde med sej en positiv och (såklart, som alltid annars) en negativ sak. 

negativ: jag blev ansvarig för att ta det berg av jackor och kappor (som endel av dom legat där sen tiden innan kritaperioden) och leta igenom fickor och sedan vika ihop och lägga i påse- för att tillslut fraktas till erikshjälpen.

positiv: allting har något gott med sej. detta fickrensande (allt hittat i mina fickor- eftersom att min familj i övrigt visst är bror-duktig hela högen och rensar sina fickor innan inhängning) resulterade i: min borttappade fickspegel, 41 kronor och 50 öre, en london underground tube map, två säkerhetsnålar och ett rosa bandet smycke. ganska bra fynd för att vara nybörjare inom "sakletarområdet".


men egentligen- det enda viktiga här i livet är vänskap, och dom som man har den med.

tesa o tesa

har nyss varit i södra vi och kollat på kusin teas kattunge. dock har kattungebesöket blivit så uppskjutet så katten numera är stor. men- fortfarande söt- precis som kusinen. jag fick också en grundlig genomgång av hennes rosa flickrum- Väldigt grundlig. den stora rosa lådan plockades ner från hyllan, däri förvarar hon alla sina dyrgripar- vilket bland annat är "mitt första år"-albumet, första vykortet, första nappflaskan och första handavgjutningen i gips. jag gjorde nog bra ifrån mej- hon frågade om jag ville komma tillbaka någon dag, och leka. ja tack, sa jag.

    


vi kallas tydligen för samma namn- tea och jag. mamma kallar mej för tesa, och teas mamma kallar henne för- tesa. konstigt. jag förstår inte vart hon får s-et ifrån i namnet "tea". men jag tyckte det var gulligt- den äldsta och den yngsta kusinen på mammas sida heter samma- cirkeln sluten.

dagen idag.

dagen idag var en härlig dag. 
mycket människor, mycket mat och jättemycket sol.
en kombo som jag verkligen gillar.

yesterday

image148

vi hejade o hejade- men vad f*n hjälpte det?

     

gott och blandat

mycket på en gång.
 1. jag har en fluga i mitt rum som retar gallfeber på mej- men  den j*veln är också ett sommartecken.
 2. jag tror jag vill att frankrike ska vinna ESC.
 3. jag ska på fotboll, till stan, till linköping, på 25+25års fest och se eurovision imorgon.
 4. jag fick nyss ett sms där det stod: "Du är världens bästa kompis. Glöm inte det."
 5. jag blev väldigt glad för det ovanstående.
 6. jag har en flugsmälla= I'VE GOT THE POWER!
 7. jag har en kompis i lund som vill se sverie få stryk av nån diva/kalkon med mej.
 8. lund ligger jäääkligt långt bort.
 9. jag ska leta arbete och bostad i norge.
A-B och jag.

 image142

     

 

min farmor och jag.
vi går bra ihop.
jag tog ledigt idag för att kunna åka på roadtrip tillsammans med henne. bra beslut, therese.
det blev resa med stop i både västervik och gamleby- en secondhand-roadtrip. herregud vad jag trivs med den människan.

kvällen spenderades sedan i F's appartment to be- sittandes på ett golv utan möbler.jag har fått världens bästa låt dedikerad till mej- av världens bästa A.

bra dag idag hörrni.it can only get better

har suttit vid datorn sen ögonen öppnades idag, vilket ioförsej inte är så många timmar sen. 
jag trodde det var en vanlig slapp-lördag då jag är eremit, sluter in mej i mej själv och spenderar alldeles för stor tid vid datorn, och sen framåt sju- åtta på kvällen "börjar" min dag med allt vad det innebär. nu har jga iof en bra anledning att göra just så, har fått litet beställningsjobb av A. hur som haver- min plan var att göra nada idag- alltså sitta i sängen med datorn och äta onyttiga saker- och absolut inte röra på mej i form av tex promenad, inte heller tänker jag vara social.
men- jag var tvungen att bära ut tvätten- och vad märker jag då? jo! det är sol och varmt idag!

så jag gjorde det enda rätta- flyttade ut datorn till altanen.

hejsvej.

mitt vackra yttre är en bluff

min kära vän A sa till mej att hon blivit kallad "världens yngsta kärring". den som yttrade dom orden har inte än träffat mej.

 • ser jag en person nära pensionen (eller redan där) kan man räkna med att vi bli bundisar- på stört! jag vet inte hur många "äldre damer" jag träffat inom jobbet som jag direkt känner att vi konektar med varandra. jag kan sitta med dessa och prata gamla släktingar (-jo men dagmar i baggemåla, henne känner jag ju, är det din syster säger du?), byta recept, tipsa om goda ostar, prata om den nu "icke existerande" barnuppfostran som finns, m.m, m.m...
 • min farmor är min bästa vän (dock är inte detta direkt utmärkande för "jag är en tant"-kategorin, men jag kände att denna punkten passade in här, därför finns den med)
 • min bror och mor har båda beskyllt mej, flertalet gånger, för att köpa "tant-väskor". enligt mej dom snyggaste väskor jag sett.
 • jag har sedan väldigt ung ålder haft en kärlek för second hand- alltså innan det blev "inne" att handla vintage. detta tack vare min farmor som alltid tagit med mej på roadtrips till olika butiker. second hand= tanthäng (iallafall förr)
 • therese hjärta ullared
 • vi var idag inne på en stor matvarukedja och handlade (vad annars skull vi gjort där?), när jag får se mandelkubb och utbrister: ÅÅå!! mandelkubb- jag älskar dom! (mandelkubb=torr kaka=pensionärskaka)
 • i nian spelade alla elever i alla sex avgångsklasser in filmer med valfri handling. jag gjorde tillsammans med en kompis ett nyhetsprogram.  therese var i en av rollerna en förvirrad gammal dam- jag vann det årets pris för bästa kvinnliga biroll- need I say more
 • antikrundan ligger på min topp tre tv-lista
 • jag kan fortsätta med denna lista i evighet.....
som sagt, alla dessa punkter kanske inte var för sig är särskilt utmärkande som en typisk "äldre-kvinna-aktivitet/sak", men tillsammans bildar dom ett mönster- en röd tråd.

så...jag vet inte riktigt hur detta hjälper mej i min fortsatta utveckling, men om ni märker av tydliga symptom på ålderdom, do not fear, det är bara jag- en gammal kvinna- fångad, i en ung vacker kvinnas kropp.

leffe och jag

så jäkla slut jag är. hur kan man vara så trött? jag misstänker att jag inte varit en bra fröken och förebild idag. lite smågrinig och lättretad hela dagen. fast jag måste berömma mej själv för mitt tålamod som infinner sej i dom mest oanade stunderna. 
jag kan bli irriterad och ibland tillochmed förbannad på jobbet när barnen inte lyssnar på mej eller inte visar respekt mot mej eller andra- och medans jag i mitt huvud skriker saker som skulle få farmor att svimma, så hör jag min mun formulera ord med min mest pedagogiska röst- lugn och sansad. jag blir alltid lika förvånad. vad hände med therese som inte har nån kontroll på sitt humör och som blev arg så det syntes? poff!- borta! eller ja....det är borta på jobbet, hemma smyger hon sej fram lite titt som tätt- den ragatan!

tillbaka till tröttheten- det kan ha att göra med att sen förra torsdagen har jag ungefär aldrig satt mej på rumpan- förrutom vid toalettbesök. det har varit fullt upp. and i like it! 
det känns som jag bott på jobbet- men mycket kul har också fyllt min agenda. Lund- framför allt! men också promenad med S, talande om livet på en gunga med S, slentrianat in på ett riktigt  old-times disco, chips och godis included. eller.. ja, det var nog allt kul jag hunnit med, resten av tiden har jag banne mej spenderat just på jobbet, dag som kväll/natt- vimmerby kommun borde utmärka mej till hedersanställd.

jag ser redan nu ceremonin framför mej: det hela utspelar sej i det mest vimmerbyanska vi har- törnrosdalen på ALV. precis som Astrid en gång i tiden förärade scenen med sin närvaro, kommer jag-therese- framskridandes i min allra finaste klädsel och med mitt allra finaste leende pålagt. kommunfullmäktige- Leif Carlsson- står mitt på scenen med diplomet i sin hand. jag kliver upp- mottager mitt diplom och min blommbukett med.....gerberor, och i hela folkmassehavet som sitter och beundrar hörs bara ett samtonigt: Aaaaaah, när Leffe (jag tar mej friheten att kalla honom det) utbrister: För trogen tjänst i vimmerby kommun, 2008!alv

trött trött trött. 
hela dagen har spenderats på astrid lindgrens värld. jag- och en massa barn. 
kul med ett litet annorlunda inslag i vardagen, även om min vardag vanligtvis är ganska så omväxlande så det räcker. men endå. 
som sagt- ALV öppnar för allmänheten den 16:onde, så idag var alla förskolor i stan inbjudna för att agera testpublik på genrepen.
jättetrevligt- men hellskotta vad fort barn kan försvinna. man kan ju tycka att det vore omöjligt att komma bort på en stor öppen gräsplätt- där det högsta punkt man kan gömma sej bakom är en slängd läskburk, men nej- detta är inga problem.

speciellt smart kan man väl inte heller säga att det var när alla- ALLA- förskolor som var där hade klätt sina barn i reflexvästar för att lättare kunna urskilja de sina, inte så smart med tanke på att alla- ALLA- då ser likadana ut likt förbaskat.

-trevlig dag.

Lundaliv- del två

Aaah.....så mycket att berätta, så mycket att visa.... 

hur kan man gilla människor så mycket men samtidigt träffa dom så lite?
detta råddes dock bot på under helgen, J och A anlände till perrongen och det underbara fortsatte. vi invigde under helgen Lunds alla parker värda namnet. Ebbas blev allas vårat egna favvoställe- fåglarnas envisa skitande i J's hår till trots. vattenmelon köptes och totalfloppade- dock fick vi alla känna på hur det verkligen är att "carrie a watermelon". vi har dansat som galningar och umgåtts med maffian, blev dock lite besviken på deras val av glas.

väldigt mycket roliga saker gjordes under dagarna,  för att inte säga väldigt, VÄLDIGT mycket kul. men det bästa av allt var att bara få spendera tid tillsammans med dom, dom som jag gillar så mycket.

image133

    

image137

jag gillar verkligen denna stad. varför inte börja plugga här när det är dags? ska bara komma på vad jag vill bli. jag vill ju gärna inte läsa till ett yrke utan framtid, typ- badvakt i sahara. men det ska nog lösa sej det med.

Lundaliv- del ett

jag älskar Lund. 
otrolig stad. 
fantastika byggnader. 
jag är förälskad i The Dome. 
mina underbara var där. 
kan en helg vara bättre? näe, skulle inte tro så!

det blev ett väldigt kärt återseende med en svårslagen välkomst-flicka!
fortsättningen av min första dag på lundensisk mark fortsatte med coctailparty hos O. detta blev en succe! (såklart, vad trodde dy?)

skumpa inhandlades- nya människor träffades- allt utspelade sej på en innergård i sommarnattens studentstad no 1. ljuvligt.leaving something big

FA*N VAD JAG ÄLSKAR ER, MINA LONDON-BRUDAR!

har idag jobbat dubbelt, nyss kommit hem och sett min ouppackade väska, för att slippa se den mer så beger jag mej istället ut på en promenad- rask takt.

uppdateringar om helgen kommer alltså senare.

LOVE

me- therese, you- ken

en låda märkt: therese låda- mina barbies, stod där uppe på vinden. nu har jag varit där många gånger, men bara gått förbi den. men idag öppnade jag den, för gamla minnens skull. tänk vad mycket tankar och känslor som kommer tillbaka bara för att man återigen står och håller i en gammal klänning, storlek- pytteliten.

jag minns exakt hur det kändes att leka med dom- mina fina, hur glad jag blev när jag fick en ny, med nya kläder. det jag dock inte hade nått minne av var dom fina små kläderna jag fått av min mormor- handsydda. dom uppskattade jag desto mer nu. jag blev helt varm i hjärtat av att se hur mycket jobb hon lagt ner på dom där små detaljerna- bara för min skull. jag ska ta med dom till henne någon dag och visa dom.

det är nog detta som kallas att bli vuxen, tror jag.

du är oliven i mitt glas

nu ska jag kliva upp med bestämda steg för den förskräckliga trappan som leder till vinden (endel kanske minns mitt inlägg om trapp-rädslan), och OJA, här har vi the master of hämska trappor.

väskan ska hämtas, sedan packas och tillslut bege sej till lund!

jag ska äntligen få se mina brudar.

som ett bevis på sin glädje över att jag anländer till den stora staden i söder så har H anordnat ett coctailparty till min välkomst. (kanske inte riktigt så, men i min fantasi är det just av den anledningen vi ska på just coctailpartay, och i min fantasi är allt som jag vill.)
klädsel "fin". jisses vad trevligt.

bildbombning.nu

jag har upptäckt en sak 
- jag som förr var den som snabbare an stålmannen får på sej sin särk, hoppade bakom närmaste tillskyffe för att komma undan dom onda tingen- kallad kamera- vars enda syfte och mål här i livet var att förfula mej med alla oschysta trixs den kände till, som dubbelhakor, finnar, en pålagd övervikt på minst tio kilo och annat smått och gott, har nu helt vänt och blivit en människa som älskar att stå framför,inte bara bakom- kameran.


  
    
  appropå det....

nu har jag kollat facebook, hotmail och tjuvlyssnat 28 gånger. 
jag har kollat både H's, A's, F's, S's, S's och J's bloggar ca 4 gånger var. 
jag har tittat om aftonbladet uppdaterat med nån smaskig nyhet, kanske en kändis som gått upp hutlöst mycket i vikt- eller fått in senaste nytt om att blek hud is the shit -08.

men nej, även om jag med min starkaste telepatiska förmåga försöker få alla dessa att skriva- så går det inte.

jag är uttråkad.

har dock haft en väldigt bra dag i övrigt. parkhäng, massa kort tagna (som kommer, var så säker) och glass. så jag får väl inte klaga. 

fast...herregud! ska det va så satans svårt att uppdatera en gång ibland! (try now)

nu är jag ute på hal is

jag är skadad. det är den förklaringen jag har.

stod och grillade nu ikväll, jag höll en grilltång i handen som jag för tillfället "lutade" mot grillen (alltså: tången och grillen hade närkontakt, samtidigt som jag höll i tången)
och på något konstigt vänster så måste jag stött till, ev. sparkat på grillen- för det gick en darrning från grillen till tången och vidare till min hand.
min hjärna tänkte då- oj, ett sms! spännande.

jag upptäckte snabbt att det ju faktiskt var en grilltång jag höll i, och inte min telefon.
men hur knäpp får man bli, jag hade ju ögonen på tången samtidigt som min hjärna kopplar- telefon.

som sagt, jag är skadad.

psykologer finns till av en anledning.

tänk om jag hade en häst i mitt förråd

hade nyss det vanliga samtalet från en ångestfylld tentaskrivare.

hon- har en ursäkt att inte just i pratandets sekund sitta o kläcka ur sej smarta saker om ämnet ifråga.
jag- får återigen den underbara känslan av att det för en gångs skull inte är jag som sitter med skägget i brevlådan. jag sitter bara o glassar medans svetten på hennes panna rinner.

det är en win- win situation.

lite eventuella planer gjordes också upp inför den kommande reunionen,
 • mysig mitt-på-dagen-grillning på vederbörandes uteplats
 • ett tydligt ritualiskt avslut på en reliks befinnande, golfklubbor eventuellt inblandade
 • parkhäng (som om det inte skulle hända)
Ghaaa! jag är peppad!
 

dag 4 denna månad

jag har blivit gräs-mulad, och plockat maskrosor- för första gången i år. 
jag hoppas på en bra sommar.

    
            

-mina läppar smakar gräs.

Mr Cool.

jag o Sigge hade en liten fotosession med lånad accessoar från bror, själv vet jag väl många andar bra saker att lägga pengar på än en keps, men han blev fräck, min lilla hårboll.jag skulle levat,

på madicken-tiden. jag började denna (helt lagliga) lat-dagen med lite tv-häng. där visades "du är inte klok, madicken" herreminje vad jag älskar kläderna, människorna (jag vill vara Alva), miljön, HUSENA! har ni sett husen? underbara röda hus, vita knutar, vita staket, vildvuxet gräs i trädgården, glasverandor och bersåer.

image108


RSS 2.0