uppdatering.

-"det går att få med therese på vad som, hon är så fördomsfri. man kan säga: det är några som spelar krocket nere i stan, ska du med o kolla? och hon svarar -JA!"  -P

haha. ja så är det nog. inte mycket jag bangar för. i helgen ställde jag upp som sällskap på innebandymatch. det visade sej vara riktigt roligt, även om hon som lockat dit mej, då flamman är tränare för just vimmerby a-lag, lämnade mej och sportfånen( yes P- that would be u) för att åka o tjäna ihop sitt levebröd innan slutsignal. faktumet att vimmerby förlorade gjorde inte så mycket- det är ju stämningen och känslan av att tillhöra en grupp (v-by fansen)
som är charmen. annars är väl just innebandy inget som mitt hjärta slår så hårt för....men det har potential..helt klart.

så helgen flöt förbi, slappt som det ska vara. det blev fika på lördagen med underbara, sen hem till pau för celldödande tv-tittande med karin o janne, avrundningsvis spenderades tid hemma hos lucas. framåt småtimmarna blev det tillochmed  lite mat från palma inhandlat för vår del. inte alls hälsosamt eller nyttigt...men what the heck- gott.

söndagen flöt på som föregående,,,,intet anande om det som komma skulle. två hektiska dagar av stress- planering- flyttning- bokning och massa annat halsbränneframkallande. för imorgon drar vi. tänka sej.

trött. jag känner hon som sätter dit hasse mongomus.

lundalivet..

  
tomt resecentrum, hultsfred. domkyrkan, lund.


secondhand

 
hannas underbart vackra muff, vårt glädjeämne- rocky.


vi


fina lund

hanna, oriana, manuela ,lund. lund.


hannas fina hand-bonad.


fina tjejer.


hannilainen.

therese och en väldigt svart domkyrka i bakgrunden. hemresa- helt tomt i min egna vagn.

bra dagar.hemkommen, hemkommen och hemkommen.

lund lund lund....what to say.
det var sketakul rent ut sagt. fin stad det där- och väldigt fin hanna.

det har blivit mycket slapphäng- kullerstensspatserande- matlagning- secondhand- lunch på lunds nation- promenerande- diskuterande- skrattande- festande- filmtittande- kulturande och..mera mat...

och så en massa tåg-åk....suck....men endå bra, en massa funderartid.

väl tillbaka i vimseby blev det planering inför kommande resa med hon som ska med, personalmöte på vimmerby tidning, slapphäng och fredagsmiddag hemma hos carlsson/schultz folket, sen thelma och lousie tills småtimmarna hemma hos han på fiskartorget.

updated?

att jag aldrig lär mej.

som vanligt tror jag att jag har all tid i världen. måste sluta skjuta upp saker och ta tag i det med en gång. bla bla bla...negativt negativt,,

det som är possitivt är att jag ska till lund idag- om 2 timmar och 20 minuter vill säga, då går tåget. och här sitter jag i sängen, med datorn i knät- nyss hemkommen från dagens promenad med pau, och har inte duschat, inte sytt igen hålen på mina strumbyxor- som av nån konstig anledning har ett hål i vardera knä..., inte packat och inte tagit ner väskan från vinden. jaja,,,,det där med tid brukar ju alltid ordna till sej i slutändan..

men man kan ju tycka att eftersom att jag just sitter här och kritiserar mej själv för att vara lite av en "last minute" - girl så kanske jag skulle ta o sätta igång. men det värsta är ju att trots det så kommer jag sitta här i x antal minuter till och tro att tiden stannat. apa.

men- kul ska det bli! det är denna pudding jag ska spendera min dagar med..gutt!


så...nu ska jag ta tag i detta och göra mej iordning.

vem försöker jag lura? har ju minst 7 bloggar jag måste kolla innan, och så facebook såklart, och sen....

jag har dom bästa av vänner.

hur kan det finnas nått som är bättre än det? hur kan livet vara mer komplett än om man har människor man älskar- och som älskar en tillbaka? några relationer har varit tuffa, endel runnit ut i sanden, några har varit krävande. men just nu- just nu har jag hamnat precis där jag vill vara. där allt är precis så bra som det kan vara. jag ska inte säga att inget går att göra bättre- för den dagen man slutar sträva efter "bättre" har man gett upp och kommer nog sjunka in i ett träsk av vardag och likgiltighet, därifrån kan det bara gå åt ett håll- utför. kanske inte direkt- och inte så att det märks, men dit kommer man- tillslut. fast ikväll- när det känns såhär bra- så ska jag nog unna mej att tycka att det jag - vi- har är perfekt och vara förbannat nöjd med det. för det är jag. 
nöjd är ett väldigt mesigt ord i detta sammanhang, men det enda jag kommer på..eller, lycklig kanske beskriver det bättre. jag är lycklig. 

      
    
jag är så jätte-stolt-tacksam-lyckig och upprymd över att kunna kalla er för mina bästa- underbaraste- av vänner. 


varför så jävla blödig? det är nog den stundande utlandsflytten. och ett samtal med en väldigt god vän, som fick mej att förstå hur mycket jag älskart.


welcome to my freakshow

lördag likamed bradag.

som vanligt blev det en tvåtimmars walk i morse med min norgekompanjon (eller.. allt-i-allo-kompanjon). vi vandrade staden runt- en stad som var förvånadsvärt död för att vara en lördag- vid en tid då butikerna öppnat. jag trampade sedan hemåt för att äta och ta en välbehövd dusch (-jag svettas som en gris). sen kom nog dagens goda gärning- hjälpte pauline och karin under några timmar med deras uppdrag att göra pastasallad till över hundra pers. till zoncuppen imorgon. ofcourse ställer jag upp på det- inget ansträngade iof när det i köket spelas bra musik- bjuds på godis och man tillochmed får tillfälle att öva på übertuffa dansmoves när ett minidisco uppenbarades. 
date med frida stod sen på programmet och det tackar man ju knappast nej till. vi hann, utöver serieintroduktionen och fyrbent bus- med en pommesroadtrip. gutt. 

lördagkväll...sitter med ett glas rött brevid mej, får ner andningen lite och lyssnar på bra musik. nu blir det taco middag med familjen, och sedan drar jag till fiskartorget för filmkväll med lucas.

life is goood. -"peanut"

fit for fight!

kom nyss hem från en promenad med fröken P. en lång sådan. vi avancerar lite för var dag kan man säga. 
i tisdags- en och en halv timma
igår- två timmar
och idag- två och en halv timma.

jag misstänker att nån väldigt aktiv människa i allra största hemlighet tagit över min icke-så-atleta kropp och nu försöker ha ihjäl mej genom att träna mej till min död. vem denne mystiske är har jag dock inte kommit på än, så låt konspirationsteorierna flöda mina vänner. vi måste tillsammans ta den j*veln- för fortsäter det såhär vet man aldrig var det slutar....

nu drar jag mej in mot stan för fika med miss S på 48:an. känner att jag måste rätta till den här o-balansen min kropp just nu befinner sej i. och då menar jag ju inte "hälsosamma vs. Ohälsosamma" balansen, utan mer "inte träffat min vän på flera dagar" balansen- såklart. eller....båda kanske...

13.59
ska vara på stan om 31 minuter. jag sitter med en handduk runt mitt blöta hår- och är inte klädd.

tidsoptimist- javisst!


when the hour is upon us, no u will not be alone.

efter den senaste tågresan, som varade inte mindre än elva timmar tur och retur, med sammanlagt åtta byten, borde jag vara utled på just resor. 

men det enda som jag vill just nu är att sätta mej på tåget. sitta där och se allt passera och veta att jag är påväg. för nu saknar jag. saknar mycket.

its 3 am i must be lonely.

take me home, comon take me home!

måndag.....igen.
men nu en måndag som är bra, jag vill ju att veckorna ska gå lite snabbt nu, plus att när man är "mellan två jobb" (HAHA, älskar att säga den, älskar ännu mer att det är sant oxå..) så är måndagar inte så läskiga. 

vecka trettioåtta är en sån som jag nog inte kommer komma ihåg mycket av, inget banbrytande eller extravagant hände. men jag vet att kommer jag tänka på just den veckan om tre år eller så, så kommer jag ha en bra känsla i magen. för bara bra och underhållande saker hände då. 
jag var ju på cirkus till o börja med. stina o jag tog tag i barnasinnet o köade till maximum. cirkus är underskattat. stina blev galen och helt till sej när elefanterna kom in, jag hade varit lite skeptisk till att det skulle finnas just elefanter, och hon blev nog lite orolig..men..- kom inte o säg att det inte kommer elefanter! ekade hennes röst i tältet när dom gigantiska djuren klev in.

annars kan man säga att mittpunkten dessa dagar varit ica, vad vi än har gjort så har det innefattat - ska vi inte gå till ica o köpa nått gott? vem bangar då? mycket sena filmkvällar, mycket diskuterande och mycket väntande. vi har nu fått nytt boende i grannlandet, en trea i centralaste larvik blir det. vi och anna ska flytta in där om mindre än 14 dagar. gutt.

igår blev det slapphäng på shalom med pizza för väldigt god vän o mej, sen satte vi oss i soffan, och kom inte därifrån förren både mumien III, hancock och white chicks var avklarade.

nu har jag semester i nästan två veckor. wehu!

jag menar, kolla bara...


hur kan det inte bli bra då lixom...

för den mognare publiken....

gårdagskvällen var den roligaste på mycket länge. och det är sanning. 

kände mej så glad, flygande, snygg, komplett och omtyckt. och när det känns så så finns det inte mycket här i livet att klaga på.

kvällen började tillsammans med två av mina underbaraste. vi tog ett race på ica- inte mindre än tre gånger var jag inne på mindre än tio minuter, förklara den..- fortsatte hem till pau och satt där i var glada ett bra tag. begav oss mot krogen och vi var sådär underbart lagom snea- då världen är underbar- och man är medveten om det.

det var perfekt. mer skratt, jag offrade min frisyr för att pau skulle bli glorious, pau tog betalt för stinas tjänster, pau kan nu kallas pimp, bärande av kompisar som resulterade i två trasiga knän på undertecknad, letande av livsviktigheter på marken, mummelmannen dök upp- och försvann, massa dansande, träffade underbara emelie och mermermer!

sen blev det pommes-race. två pizzerior hanns med på dom timmar som sen spenderades i staden som alltid sover- men som igår tycktes ha gjort ett undantag för vår skull. vi samlade ihop oss på palma med e, s och l. paxning av män förekom och vi åt en buffe av läckerheter. hemvägen i samlad trupp i många glada vänners lag var kantad av sång och skratt. 

stina och jag vandrade sen vägen hem till sängen och släckte lampan i gryningen. som vanligt lyckliga över resultatet.

underbart är ordet.

nu har jag bjudit in mina vänner ben och jerry för lite tv tittning och slapphäng. det ska jag spendera resten av denna underbara söndag med att göra.

out.

cup of tea

nyss hemkommen från stan där besök på saftfabriken inför kvällen gjordes.

nu te och mackor med god vän på blomsterhultsgatan.

1 lamm, 2 lamm, 28 lamm....

från ingenstans fick jag lust att skriva- skriva skriva skriva. jag har ingen aning om vad det är som så tydligt behöver komma ut, men nått är det.... kanske bara är fingrarna som vill motioneras och öronen som vill höra tangenternas klapprande ljud...

jag är jätteredo! har tagit på mej bekväma sovkläder, sitter i min gudagåva till säng- huset är relativt tyst, det är svart ute, jag har tänt ljusen på hyllan över min säng- så det luktar stearin. SÅ- ready to go!

men vad tusan skriver man då?

är det nu det bara ska "flyta" på, som min så intressanta högstadie-svenskalärare uttryckte det? det är nu jag inte är mottaglig för något- om tjugo skenande giraffer sprang förbi utanför mitt fönster så skulle jag inte lyfta mitt högra ögonbryn för det.

jag väntar...snart, snart kommer jag kläcka ur mej en hel roman-som inte alls är sanningsbaserad men endå är formad av det som hänt hittils i mitt liv. tre dygn utan någon ordentlig matrutin, och utan frisk luft- nedgrävd i mitt skapande- och så poff! bok redo att tas med till tryckeriet.

fan. jag har ju helt klart alldeles för mycket energi och tankeverksamhet för att vara 23.16 en onsdagskväll.

det kan jag ha en förklaring till ioförsig, ingen sömn natten till idag kan vara anledningen till att jag är övertrött- och alltså är mer laddad än en duracelkanin på tjack.

efter att ha tittat på tv till klockan kvart över två- då jag var för pigg för att ens överväga att sova- släckte jag lampan, gång ett. tände den igen kl tre då jag luggit och stirrat i taket i trekvart. och det är så himla tråkigt när man inte ens ser taket för att det just är..natt och..svart. upptäcker kort därefter att jag har en liten ovälkommen parasit som sitter o suger på min högra bak-höft (på höften- fast mer åt rygghållet till om det gör det lättare att förstå.) jag kan ju inte vänta tills morgon med att ta bort den- och jag når den inte själv- så jag får väcka en sovandes person för att be denne ta bort odjuret med pincett....det var väl lite sådär halvt uppskattat av denne kl tjugo över tre på morgonen. - försök till sömn- 04.20: tänder lampan o lyssnar på lite musik- som bara gör mej piggare. (komihåglapp till mej själv- lägg in havsbrus på ipoden) framåt tjugo i sex på gryningskvisten börjar jag tänka på hur absurt det är att vissa nu börjar sin dag- medans jag inte ens hunnit avsluta min förra, slow down people!
jag börjar tänka i väldigt konstiga tankebanor, kommer in på ämnen som är helt omöjliga att förstå hur jag kom in på...vilket såklart gör det svårt att bli trött. 

fem över sex bestämmer jag mej för att inte somna denna natten. det går ju inte. så jag börjar fundera på vad jag ska göra tills folk börjar vakna- tv eller bok? och i samma ögonblick som jag tänkte det måste jag ha somnat- för det var sista gången jag kollade på klockan (FEL! grundregel ett A- kolla aldrig på klockan om du inte kan sova..)

- lite luddig förklaring, och kanske inte alls så glasklar, men en teori till att jag är som jag är just nu iallafall.

men inatt borde det inte vara några problem att somna- med tre och en halv timmas sömn i bagaget från natten innan.

the "told you so"- dance..

vad var det jag sa!
det ordnar sej ju alltid, för tusan gubbar.
jag är nu glad...gladgladglad!!!

följande utspelade sej under tiden jag fick ett mail av min norske chef knut (som inte luggit på älska-listan det senaste dygnet, då han klantat till det för oss med vårt boende..)

 Pauline

knutten har förtroligtvis inte hört av sig va?

4:36pm
Therese

förtroligtvis har han inte det, nej.

4:38pmTherese
hold your horses- han har svarat på hotmail...ska läsa
4:38pmPauline

sheisse! läs långsamt!

4:39pmTherese
jag kan skicka mailet till din mail...
4:39pmPauline

gör det.

4:39pmTherese

JAG ÄLSKAR KNUT! han är vår gud.

4:40pmPauline

älskar vi knut nu???? 

4:40pmTherese

japp...vänta

4:42pmTherese

VISST ÄLSKAR VI KNUT!!!

4:42pmPauline

VI ÄLSKAR KNUT! han ser ju fram emot oss!!!!!

4:43pmTherese

JAG VET!!!

HAN ÄR JU HUR TREVLIG SOM HELST

hur kunde vi misstro honom??!??!!

4:43pmPauline

vi firar lite ikväll tycker jag!

4:43pmTherese

jaa!

 

 

mailet som var anledningen till vår exaltering innehöll något i stil med: det här kommer jag att fixa åt er- snart! 

 

mailet avslutades med dom ord vi som mest behövde höra just nu:

 

Dette ordner seg, og jeg ser frem til at dere kommer!

(och jag som nyss kom hem från pettersson där jag suttit och beklagat mej över denna oansvariga-elaka-söliga norska människa.....det hjälper att klaga :)
 

 


yesterday night.

gårdagskvällen spenderades såhär- vi satte upp ett litet kontor, åt päron, och försökte få ordning på vårt liv.


i halvlek fick vi bryta för inhandling av något uppiggande...

framåt natt-tid såg det ut såhär....aningen mindre focus på det vi skulle göra, aningen tröttare..

      


utkast.

ok- waddup u ask.

mycket- svarar jag då.

som vanligt när det kommer till therese liv så krånglar det till sej. men det är inget som hon inte kommer fixa. det är sant. faktiskt. det är så märkligt med mej...det kan vara kritiskt och se becksvart ut enda in i det sista, men- sekunderna innan "deadline" så löser det sej....alltid. kvittar vad det är, jag kan alltid pusta ut och tänka: jaha- även detta fixade sej. detta är ju bra och inget som jag borde reflektera över- bara tacka och ta emot...men jag tycker det är lite roligt.

så nu sitter jag o väntar på att det även denna gången ska kirra.black betty!

norsk-knut o jag hade ett litet chat idag (jag hoppas verkligen detta med språket kommer med tiden, för damit vad norska är....ja.....inte svenska..) och det mesta går lite granna på tågräls faktiskt....

fixa jobb √
fixa boende ...√!

vi är numera larvik-soon-to-be-invånare, tillsammans med två andra jenter i ett fem-sovrums-hus. justde- hus! trevlans. 
och sticker, det gör vi på måndag eller tisdag, så nu börjar den stora avskedsritualen. och jag kan säga att det inte är något jag ser fram emot....avsked är ju som sagt inte min kopp med te. och eftersom jag gjort detta redan en gång förut då jag tog mitt pick o pack o drog till annat land så vet jag mycket väl vad det innebär. avsked till alla nära o kära- känslomässig kris.

fast denna gången vet jag ju att jag kommer hem till slutet av januari iallafall, med säkerhet- och dit är det inte så lång tid.

MEN- inte gräva ner sej i depp-hålet nu inte, KUL är vad det ska bli!
och jag ser fram emot det.

småbeslut att fundera på över natten:
linköping eller inte på lördag? cirkus eller inte imorgon (fast kanske redan bestämt mej för JA!)?

bra beslut redan tagna:
lekte med stina idag- bjöd på hejdå-latte på 48:an och promenerade på DVG med henne.
svante och jag ska leka med frida imorgon.
mina klyvna små blonda ska få sej en törn imorgon hos okänd människa, 13.45.

denna passar in ganska bra på hur sinnesstämningen hos mej just nu är:"exalterad" för dom som inte tolkade låten så som jag menat den att bli tolkad..

waiter, sushi for two....


glidare....

dom senaste tre dagarna har bestått av:

 shopping och fika på storgatan 48:a med p-sson- följt av shopping och fika på epok med pau och jonathan, sen filmkväll med schultz-folket följt av övernattning hos föregående, dagen efter blev det slöhäng, ytterligare kaffe latte på 48:an och promenad på stadens soliga gator- dessefter flyttade vi oss med dugliga och mindre dugliga cyklar på en rolig, solig och fin väg hem till perstorp där det blev sushi-bak och mer filmvisning. vi vaknade, jag samtalade med min nya boss "donkan-micke", och sen fortsatte vi i samma stil som förut- den lugna, slöa- för att på eftermiddagen bege oss in mot byn igen, jag vinkade av pau och gled vidare till det vita huset med blå veranda-  hälsade på den lilla söta och charlie, hämtade upp hon som bor där och vi for sen mot cityt där några timmar spenderades. jag vinkade av fröken frida--och där ungefär är vi nu.

det är ett tufft liv jag lever.


rå fisk.

nu är det väldigt trevliga grejer på g.

pau och jag gör sushi och dricker te- såhär en tisdagskväll. gutt mos.

RSS 2.0