et voila!

aha, så var den veckan oxå slut...dom går så fort dom små liven....
men det var en bra en.....

fredagen bjöd på fest av olika slag- först lite födelsedagsfirande hos pettersson-  vidare för upphämtning av en massa folk, och sen hem till orrefors-snubben för lite wii, sång och säng-häng innan det blev dags för krogen. väldigt fantastisk kväll. hemma på vimmerbys vackraste gata flödade champagnen. vi hade mycket att fira, en firade en godkänd tenta, en hade en födelsedag att fira, en annan firade att hon fått ett jobb (moi), plus att det var ett therese-going-away-party. men det låg vi lågt med- då det värsta therese vet är att säga hejdå. farväl ska helst gå på högst 2 ½ minut, eller....helst inte finnas alls. 
efter att ha diskuterat viktiga saker som tex polisens insats -eller nonchalans- i sammhället (beroende på vem av oss du frågar) till framåt gryning somnade jag sedan varm hemma hos mummelmannen. allt som allt väldigt lyckat.

dagen efter vaknade jag pigg och glad (?) och gav mej hemåt för att fortsätta med medtaget sällskap till hultsfred där marknad vankades. den lördagen den 30:onde avslutades med kräftor.

et voila! hellyckad helg.

just nu spenderar jag mest mina minuter med att vänta...vänta o vänta...jag är redo att ge mej av mot nytt!

älskade vän

idag smet jag ifrån jobbet (som jag sa hejdå till förra veckan- men som bara klarade av tre dagar utan mej...hur ska det gå för er när jag sticker på riktigt :) för att vaskinera mej. nu kan jag resa ut i stora vida världen och inte komma hem med all världens sjukdomar. 
så nu norge- nu är jag redo! ....kanske inte så stor risk att bli drabbad av nått i just det landet..men man vet faktiskt aldrig vad för slags mörka hemligheter som döljer sej bakom den på ytan så fina idyllen. 






tack anna. när man pratar med dej känns världsproblem lösbara. 
tack för att du får mej att må så bra.


jag måste väl lägga till att jag allltså INTE tog sprutan för just norge, utan det var en hepatit a spruta som nu ska skydda mej i ca 25-30 år. gutt.


therese ska flippa burgare!!

...som pauline så fint uttryckte det.

80 st sökte
30 fick komma på intervju
5 blev anställda
1 av dom var jag!!!

jag är nu anställd av McDonalds i norge. fancy that!

let me take you higher!

den lediga dagen blev en fin dag. väldigt avslappnad och lugn. efter att ha varit kattvakt på förmiddagen begav jag mej sen in mot staden. fridas lilla tindra och challe satt med oss ute på filten i värmen och latade sej.

med stina blev det shopping och fika på 48:an- i vanlig ordning... precis som det ska vara. senare på kvällen fick jag finbesök- pettersson kom och bjöd på annanasglass minsann.

just nu håller helgens planer på att bestämmas- jag har ständig telefonkontakt med linköping- tur att det är många dagar kvar till fredag, för allt är mest en gröt.

nu ska jag och min lilla odöpta vän se lite tv- och sen somna gott. får se vad som står på schemat imorgon...

han

han- våran lilla perser, vårat lilla knyte- vår nya familjemedlem.
enda från mjölby har han rest för att komma till oss.




              

winnerbäck och vi.


en egen ängel i min säng..

efter att ha rumlat runt i staden tills klockan slog morgon stupade vi i säng och sov ut tills långt efter laglig sovmorgon-tid. men det var det värt...

dagen segades fram med te på paus altan tillsammans med malin och jenny. vi mötte sen upp jeanna för lite mat i solen på spelplatsen för gårdagens bravader- 12:an. efter det hade jag en vän ankommande med tåg från vimms att passa kl 19.00. jossa kom till kisa. vi åkte hem till micke och uppdaterade oss om det som hänt sen sist. vilket alltid är väldigt mycket- hur kort tid det än är sen vi setts. det var med en feel good feeling i magen jag sen åkte hem i mörkret.

och här ligger jag nu- med en liten ängel i sängen.
det tog oss ca 20 minuter att bli vänner. och nu älskar jag honom. 

imorgon har jag semester. vad ska hända då?
therese ska fota.

segertåg

ja, hela helgen har varit ett segertåg. jag har mått bra och umgåtts med människor som fått mej att må om möjligt ännu bättre. just nu är livet inte sådär jättelätt, vissa saker går inte så bra. allvarliga saker tyvärr. och jag hatar det. men vad ska jag göra? hur ska jag göra? jag orkar inte. därför uppskattar jag ER så mycket. verkligen.

 

om livet i enklare form: det blev ett underbart bröllop som inledde helgen. brudgummen tog sej rörd till tårar genom hela vigseln. och jag tjöt- blandat med skratt. på raden bakom oss satt ett litet flickebarn i sin pappas knä på ca tre år som missuppfattat det här med bröllop-

 

flickan, frågar såfort dom slagit sej ner i bänken: - pappa, när börjar cirkusen?

pappan: -men jag har ju sagt att det inte är en cirkus vi är på, detta är ett bröllop- där man gifter sej.

flickan: -aha.....men när börjar cirkusen?

pappan: - men jag säger ju att det inte är en cirkus.

flickan: -aha.......

 

tystnad

 

flickan: -men när kommer clownerna? 

 

 

efter riskastning- kramkalas och musik satte jag mej i vrålåket och styrde mot kisa där jag plockade upp fröken pauline för vidare färd mot linköping och Winnerbäck.

vi slog på stort och beställde flerrätters på thairestaurang innan vi begav oss till konsertområdet. efter att ha fått väskan söndersliten av security så kunde vi slå oss ner och invänta miraklet. och mirakel det var. det var pau och jag- och ca 10998 stycken andra förväntansfulla som under två timmar hade gåshud! under stjärnorna stod vi och bara älskade livet.

 

i bilen påväg tillbaka till världens mittpunkt -kisa- agerade pau DJ. eftersom vi hade en stundande fest på 12:an att förära med vår ankomst så fick förfesten äga rum där vi just då befann oss. i bilen. inte mindre än TRE gånger fick jag höra hennes underbara stämma sjunga frondas Rullar fram- och det var allt som behövdes! vi var på gång. på dansgolvet mötte vi upp kisa-packet och sen dansades det in i natten och vidare.....

det var min lördag.


så det kan gå...

"jag tyckte det lät som en cyckel som körde över mej."

therese

→ har suttit med stina på gungorna i kungsan och fått ur sej allt det som tynger ner.
→ har gått gata upp och gata ner i denna gulliga stad med ovanstående. 
→ har fått blommor av människor hon tycker om- och kommer sakna.
→ strosade igår omkring i gbg i solen vid vattnet och pratade med trevliga göteborgare- dom är överallt!
→ gick i samma stad som ovan på en mycket givande arbetsintervju.
→ tror att hon gjorde ett väldigt gott intryck på de svenska och norska männen.
→ har mycket i sin närhet som är jobbigt och tragiskt- men desto mer som är underbart och roligt.
→ ska gå på bröllop imorgon.
→ ska träffa sin underbara vän hemkommen från utlandet imorgon.
→ ska se winnerbäck tillsammans med den brunbrända vännen imorgon.
→ ska spendera natten dansandes i linköping imorgon.
→ ska verkligen sova nu- blir en lång dag...imorgon.

god lycka

jag har fått en lyckospark att ta med imorgon, jag har också fått ett fyrklöver av en väldigt omtänksam vän.
det borde gå bra.

sometimes I travel quite far

för första gången på många dagar har jag en eftermiddag helt för mej själv. så nu sitter jag och gör det jag velat länge men inte kommit till. jag fick låna en underbar bok av kusinens flickvän: digital bild- och fotobehandling. nu ska therese lära sej Photoshop på riktigt.

så här sitter jag med datorn i knät- en filt om axlarna- boken i ena handen och hörlurarna i öronen.

jag ska alltså inte sitta här och skriva just nu- men jag måste bara dela med mej av låten som just nu spelas i lurarna. den får inte missas helt enkelt.....så gör som jag- slut ögonen och njut. ( jag har nu lyssnat på den tre gånger- vilket inte går så bra ihop med att jag läser en bok- då det är possitivt och nödvändigt att ha ögonen öppna....hmm..)



For now that’s good enough for me.

en sthlms-brutta och en small town girl i storstan.


jag vet vad ni tänker, vart tog alla bildkollage vägen? ingen orsak att oroa er! här är ett. 




my name is therese


göteborg- inte göteborg?

vissa saker är svåra att besluta om- andra är lätta...

...som att ta beslutet att träffa stina på 48:an och sitta och må bra i eftermiddagssolen, avnjutandes en caffe latte.

dessa beslut alltså....

vad gör det om hundra år när allting kommer kring


am i dreaming

hur känns det då?
för tillfället: för jäkla bra faktiskt. sanning. inte så många mörka moln på min himmel. tackar o bockar för det.

vad har jag gjort då?
en massa. vecka 33 visade sej vara en bra vecka- inte för jag trott nått annat. varför skulle just denna vecka innehålla något dåligt. nej- bara bra.
jag har tex stått i ÖS-regn under ett gigantiskt paraplui, med tygskor (hey- snyggt- men oh! så opraktiskt ibland) och sett på när L körde cross. varför, VARFÖR anmälde inte någon mej till knattelaget när jag var ett glin? då hade jag kunnat vara en sån som har sådär kul. men nej. bara sånadär tjejiga saker för min del. hästar och dans. (som jag ju älskar, inget fel med det...) men varför inte lite av varje?
fast med tanke på min karriär innehållande motorfordon- och dom biljoner(!) man måste punga ut med i denna sport så kanske det inte passar mej så bra som jag vill att det ska.  

annars har jag visst börjat umgås med människor som har hus och är nygifta. när flyttade jag över till vuxenlivet? var det samma sekund som jag såg ett äldre par lägga ner en påse marianne i korgen med ett nickande sammförstånd, medans jag småleende åt deras uppenbara "ålderdoms-godis-val" köpte mej en påse wherters orginal? kommer det ena med det andra? läskigt isåfall. detta skedde iof när jag var hemma hos P i kisa, och i kisa kan ju vad som hända.

sen blev det fredag. och fest. och jag somnade, hemma hos mummelmannen. jag som hade kompisdate att gå på. apa

imorgon ska jag gå till jobbet den sista måndagen någonsin. oj, det lät läskigt- inte sista någonsin...vi kan kalla det "den sista måndagen på ett tag", låter bättre. nu är inte tillfälle att bli sentimental. det är bar att saker tar slut. så man får uppleva nått nytt. jag har ju valt detta själv---men det kan oxå vara svårt. för om det blir fel så är det MITT fel. JAG har valt. fast- skiter det sej då är det väl bara att börja där jag sluta. det här kommer ju finnas kvar. alltid min backup.

fruktsallad kallar.

endel håller om kudden, endel håller om tes...

idag är jag miss brightside. känns väldigt bra. 
somnade vid sju- vaknade nu och smakade apa i munnen,  ska borsta tänderna och lägga mej igen. man blir helt utsliten efter diverse aktiviteter. min partner in crime och jag har rövat på stan idag. tippat på tå och fått undrande tant-ögon på oss. sedan suttit i en igenimmad bil i regnet på parkeringen vid ica och diskuterat livet- vart annars gör man det?

ghaa! att livet ska vara så jäkla bra samma sekund som det krånglar till sej. måste dom två höra ihop?

good song.

sönderarbetad
förkyld
ap-trött
o-uppackad

skönt att vara tillbaka i sverige.

fast lite possitivt- fick idag leka med en hundvalp hemma hos pettersson. 

sen blev det negativt igen- körde för andra ggn i mitt liv på en moped (eller nästan, dom andra jag kört har varit fusk-moppisar (EU)) -och tog sönder den. apa. bror har nu meckat i ett par timmar för att fixa mitt lilla snedsteg- men hävdar att "det är helt ok, det gör inget tes.." han är snäll han. 

jag har iaf haft världens bästa dagar i london med stina. så slappt och skönt, vi har levt storstadsliv och mått o ätit gott.
"low point" har fått en ny innebörd- och vi har upptäckt att "var är boxen, däär är boxen"- låten funkar i ALLA lägen om man byter ut ordet box.

nu ses nästa projekt fram emot. norge-resan planeras, lägenheter inspekteras...

nu tror jag att jag alldeles strax blir fruktansvärt upptagen med att kolla på SATS hela natten...eller ja, tills 6 imorrn bitti iaf- då jag pigg som en mört och med mitt gladaste humör ska möta barn i entren på älskade hattstugan. äsch...money money money...



we belong.

vi satt ett par timmar pa starbucks idag- just mellan piccadilly och green p. och bada satt och funderade ett tag- sa sedan: just nu-nar det kanns sahar bra och vi sitter och tittar pa allt folk som passerar, att nu-just nu vill jag bo har igen. london ar bra- jag har saknat det mer an vad jag visste. mest har jag saknat alla manniskor- alla parker, stina och jag fann ett nytt stalle idag- tva steg fran hektiska oxford st. lag det- oasen inkladd i vitt. dar satt vi ett tag och lunchade- sushi saklart. mitt mal ar att forata mej pa det sa jag overlever tills nasta londonbesok. idag stack familjen dadarria till staterna- nu ar stina och jag ensamma i huset, forutom sofie- inneboenden fran devon, trevlig tjej. therese signar ut.

just me

goodmorning sweden, london calling. medans stina hoppar i duschen tankte jag beratta om min gardag-helvetesdagen. therese tar sej till london: 09.30- det visar sej efter att alla vaskor ar ipackade att bilens framhjul har fatt punka. bilbyte. 10.00- stina ringer for att kolla om jag hort att tagen malmo-gbg ar installda, och om jag hort nagot om mitt tag: linkoping-sthlm. pirret i magen satter igang. 11.22- taget therese ska aka med denna tid ar forsenat. MED EN TIMMA. (therese har ett plan att passa 16.20) 11.23- therese pratar med sj- finns inget att gora 11.24- therese hor av sej till pauline (min egen insider pa resecentrum- hon vet ALLT) och fragar om hon kan kolla upp mina mojlihgeter. 11.26- en medelalders kvinna kanner for att avreagera sej pa mej om sj's javla tag (hennes ordval- blev oxa mitt efter ett tag) therese berattar for damen att hon ska med ett plan om nagra timmar. damen hanskrattar o sager: haha, DET KAN DU JU GLOMMA ATT DU HINNER! 11.28- therese trostringer till mamma, som sitter pa en buss pavag till alandsbaten och inte kan gora sa mycket at min situation. 11.30- therese ringer stina och berattar. akutplaner gors. 12.22- taget ar forsenat ytterligare tio min. 12.32- forsenat till 12.42 12.42- beraknas komma in 12.55. therese ar nervvrak. 12.50- ambulans kommer till plattformen- FAN! maste nan bryta benet JUST NU! jag har inte tid med det. (just nu skiter jag i personen ifraga, och dennes halsa) 12.55- taget rullar in. och aker. ambulans kan detta med snabbhet. 13.40- banarbete. vi tvingas aka i 40km/h ett tag. 13.50- jag har hela tiden kontakt med mor-pau och stina. min telefon valjer darfor att hanga sej pga over-arbete. HELVETE! jag maste kunna na folk. telefonen vaknar till liv igen. tack gud. moter upp stina- stressar till taget som tar oss till arlanda, dryga timmen pa oss att ta oss till gaten. som tur ar har stina i forvag checkat in oss online. 15.50- gar igenom sakerhetskontrollen 15.50- therese piper- har glomt mobilen pa. gar igenom igen- piper enda. 15.51- arg man: ar detta din vaska? therese: ja? arg man: det finns flytande vatska i din vaska. therese: shit (i tysthet), plockar ut vattenflaskan. vi tror nu vi ar sakra. ar vid gaten 15 innan planet ska lyfta. vi kommer hinna med det 16.10- star i kon redo att ga pa. 16.11- "tyvarr ar det ett fel pa planet, vill alla vara vanliga att satta sej igen" 16.35- "vi vet fortfarande inte vad som ar problemet" 16.45- " tyvarr ar detta planet nu installt" HELVETE! jahapp... 18.15- vi ar nu ombokade pa nasta plan som tar oss till heathrow istallet for london city airport. 18.35- "vi kan tyvarr inte lyfta- tekniska problem pa heathrow" (har ungefar skrattar jag bara sa jag skakar. hur kan det bara handa mej?) 18.50- nu lyfter vi. antligen 20.05- "det star tyvarr plan pa var parkering-sa vi maste cirkulera ett tag innan vi kan ga ner" 20.20- vi har landat 22.00- chris, brandon och sasha moter upp oss pa chiswick high road och bjuder oss pa italienskt. en vanlig dag i therese liv alltsa.

choclate chip

såhär kan man spendera en fredagskväll, förberedandes för partyt kvällen efter:

    

                    

 annars har helgen varit väldigt innehållsrik- på ett fruktansvärt bra sätt. uppdatering kommer snart, har lite att göra först. har tex en utlandsresa att packa till. LONDON BABY! imorrn bär det av. jag har saknat det- jag längtar efter att få sätta mej på 190 bussen hem till chiswick- där brandon, sasha, chris och sparky kommer vänta på stina och mej. jag ska bara rycka upp mej nu, blev en helnatt ute i jossas stuga där hon jag o micke spelade spel åt våfflor och drack vin....mysigt. 
packa var det ja...vad tar man med sej- ignorerar faktumet att hösten är påväg och vara optimist- eller bara ta en regnjacka, passet och tanborsten i ica-kassen o åka?



eftermiddagen


såhär spenderades den




nu: iväg mot vänner, bak, skratt, och eventuellt sport

RSS 2.0